Welkom

MOBIELE ENERGIE-OPLOSSINGEN ENGINEERING – LEVERING - INBEDRIJFSTELLING - SERVICEonan

Onan heeft een lange historie als het om generatoren gaat. De oprichter van Onan, David Warren Onan, werd geboren in 1886 en begon in 1920 van huis uit met zijn bedrijf. Door zijn ondernemende karakter hield hij zich o.a. bezig met elektrische systemen van auto’s en later generatoren. De eerste generator welke hij rond 1927 ontwikkelde was voorzien van een Briggs & Stratton motor en werd “ten-lite” genoemd. De naam komt voort uit het feit dat deze generator het vermogen had om 10 stuks 35W lampen van stroom te voorzien.

aggregaatHet in 1946 opgerichte Onan Corporation werd in 1992 volledig door Cummins ingelijfd. Naast Onan is Cummins o.a. nog eigenaar van Newage (Stamfort generatoren) en van Fleetguard (filters). Cummins is werelds grootste ontwerper en producent van dieselmotoren van 55-2.700 pk.

engineering

 


In 2000 vierde Onan haar 80 jarig bestaan. Anno 2005 is Onan op vele vlakken marktleider. Zo is men in Amerika met een marktaandeel van rond de 85% de absolute nummer één op het gebied van voertuigaggregaten. Deze aggregaten zijn verkrijgbaar als dieselgenerator, benzinegenerator of gasgenerator. Jaarlijks verlaten circa 100.000 voertuigaggregaten de fabriek. 

aggregaatMaar ook in de marine aggregaten is Onan wereldwijd de belangrijkste speler in vermogens tot 100 kW. Zo levert men voor vele grote OEM’s de generatoren. Bekende werven waar Onan standaard wordt ingebouwd zijn Princess, Fairline, Jeanneau, Beneteau, Linssen, Neptune Marine, etc, etc. En dat is niet voor niets ……sim holland


Er zijn meerdere aanbieders van mobiele aggregaten (Mastervolt, Fischer Panda, Vetus, Westerbeke, Northern Lights) maar er kan er maar één de beste en “leading” zijn. De Onan Marine Generator is al voor de tweede keer op rij als hoogste geëindigd in de “Great Atlantic Gear” test. De Onan 7 kW kwam zelfs met de hoogste score naar voren van alle aan boord aanwezige apparatuur. Indien u meer wil weten over deze test dan verwijzen wij u naar het kopje “nieuws” op onze internet site,www.simholland.nl